FOTO GALERIJA
moje malenkosti



s/my.php?image=sljemehbs7ld2.jpg" target="_blank">Free Image Hosting at www.ImageShack.us
HBS Green dialog-Sljeme

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Sisak 2

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ivanec-Akcija Kamenolomi

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Darujmo krv

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Udruga oboljelih od karcinoma Sisak

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Novi Vinodolski

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Topusko zeleni okrugli stol

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Maksimir press

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Zvona Zagore u akciji

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Lećevica

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Od Šolte za Split

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Bedenica

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Okrugli stol o pronstituciji 2

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Hrvatska Kostajnica

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Dubrava nova ekipa

Free Image Hosting at www.ImageShack.usZagreb Pride

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Okrugli stol o pronstituciji


Dan planeta OŠ A. Cesarca

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Podjela sadnica

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Muzej policije

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Cvijetni Trg

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Sisak

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Karlovac

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Zagreb-Sigečica

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ferenščica-vraćanje parka

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Fešta nakon sadnje

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
DJ sa Jelačić Bana


Matija Gubec-Markov Trg


ZELENA LISTA - Zeleni za Zagreb by Darko Stošić

28.11.2008., petak

Park se može devastirati i posuditi za parking


Kako sam pisao prekjučer, devastacija parka u Savskoj, između Vukovarske i Koturaške, ulazi u završnu fazu.Jučer sam u priopćenju za medije opisao događanja na gradilištu u srijedu popodne a danas mogu dodati pokoju novu informaciju.Za Večernji list Davor Jelavić-pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo izjavio je : "Istina je, dio parka na Savskoj zaista nakratko postaje parkiralište i to sasvim legalno.Parkiralište je privremeno i bit će u parku otprilike godinu dana.Grad je zemljište "posudio" djelatnicima POA-e koji nemaju gdje parkirati dok se za njih gradi zgrada u dvorištu MUP-a.Parkiralište će zauzimati samo mali dio parka uz nogostup i neće narušavati zelenilo.Prostor popločen betonskim kockama nakon toga vratit ćemo u prvobitno stanje".
Predivnog li opisa od gradskog čelnika....Sada možemo devastirati (legalno) zaštičene zelene zone zbog posudbe.Do sada nisam uspio naći zakonsku osnovu za tako nešto no, ko će ga znati? Jedino znam da sam u uredu dotičnog gospodina doznao da za česticu 804 (katastarski broj parka) nije podnesen niti jedan zahtjev za lokacijsku ili građevnu dozvolu.Djelatnici Tigre, firme Milana Penave, Bandićevog kuma, tvrde da imaju sve dozvole.Kakve? Čije? Na samom gradilištu rade na slijepo.Čovjek bi očekivao nekakvog šefa gradilišta sa nacrtima u ruci ali takvog nema.Dečki su ušli šest metara u park porušili par grmova i stabala, preko noći iščupali korijenje ko da ih nikada nije bilo, zagrabili pola metra u dubinu po travi, potukli korijenje uz stabla koja su ostala i udri sa šljunkom i betonom.
No devastaciji tu neće biti kraj.Prije nekoliko godina grad Zagreb je pješačku stazu zablokirao sa stupićima (onim famoznim srebrno obojenima koje građani plaćaju po skoro tisuću kuna komad) kako bi zapriječili zaposlenicima MUP-a da tamo parkiraju.Čak su i komunalni redari pisali kazne ako je kotač automobila bio par centimetara na površini parka.Da bi se omogučio pristup budućem bespravno sagrađenom parkiralištu biti će potrebna pristupna cesta koju će se zasigurno morati probiti preko zelene površine koja odjeljuje Savsku od nogostupa. Naravno porušit će barem par stabala iz drvoreda.-privremeno.
Pitanja koja se nameću sama po sebi:Kako će utjecati stalni ulazak i izlazak automobila na sigurnost pješaka koji se kreću nogostupom?_ Kako će parkiralište (dođem - odem) utjecati na prometnu gužvu u Savskoj?-I pitanje:Zar djelatnici jedne tajne službe nebi trebali biti prikriveni isto kao i njihovi automobili? Izgleda da ne.Poruku koju ja vidim je: Dragi građani kako bi demistificirali rad tajne službe odlučili smo parkirati na javnoj površini, obiđite nas i upoznajte špijuna koji vas voli.


A evo i priopćenja za medije:


Stranka Zelena lista, pridružena članica Europske zelene stranke ovim putem želi Vas obavjestiti da se od 24. 11devastira zaštićeni park (Z-1) u Savskoj ulici između Vukovarske ulice i Koturaške.
Prema dojavi građana strojevi su još u ponedjeljak ušli šest metara u zelenu površinu sa namjerom da izgrade parkiralište.
Radove izvodi tvrtka Tigra, vjerojatno za ZG holding, pošto je jedini vidljivi znak na mjestu radova plastična traka Zrinjevca. Da table sa natpisom o radovima sa navedenom lokacijskom i građevinskom dozvolom nema, ne treba ni spominjati.
Pokušavajući zaustaviti navedene radove pozvana je policija i građevinska inspekcija.
Policija je obišla gradilište 25.11. oko 13 h i nakon kraćeg prekida radova (cca.15 min) otišli su uz izjavu da oni tu nemogu ništa učiniti.
Ispred građevinske inspekcije (Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja) pojavila se sat kasnije gospođa čije ime nismo doznali.Nakon kraćeg razgovora sa radnicima pojavio se „voditelj“ gradilišta bez ijednog dokumenta.U prisluškivanju razgovora doznali smo da se dokumentacija riješava a oni su, eto, krenuli sa radovima malo ranije.Šlag na tortu je odlazak inspektorice i dotičnog gospodina u zgradu MUP-a koji je navodno naručitelj radova.
Za nekih dvadesetak minuta izašli su van i jedino što smo doznali jest izjava inspektorice da postoji sva potrebna dokumentacija.Na pitanje kako netko može izdati bilo kakvu dozvolu na prostoru Z-1 odgovor je bio : „Pitajte Zagreb“.
Važno je napomenuti da je navedena površina po GUP-u (postojećem i prijedlogu novog) Z-1 a nosi i oznaku PA, zaštićene parkovne arhitekture koju nitko nebi smio dirati.
Isto tako zgroženi smo činjenicom da za vrijeme inspekcijskog nadzora nitko nije imao ni jedan dokument u ruci.Da li postoji zapisnik građevinske inspekcije (pošto ni inspektorica nije napravila zapisnik na licu mjesta (policajci su barem imali blok) nismo mogli doznati. Građani koji su jučer pokušavali doznati kakav je nalaz inspekcijskog nadzora u Vinogradskoj, gdje se nalazi dotični inspektorat, obavješteni su da se stranke primaju samo 1. i 3. ponedjeljka u mjesecu te tada mogu doći sa upitima.

Evo jednog komentara iz Večernjeg
Straw 27.11.2008 20:12
MUP, ZG holding i ostalo smeće
pitanje za ministra i ravnatelja policije : KOJA je razlika između vas i smeća prije vas ako ovo dozvoljavate? trebate biti servis građana i sluge poreznih obveznika ili silnici s kamenjara? halo?




- 06:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.11.2008., utorak

Europa kongres-Graz 20-23.11.2008 a i malo ZG hobotnice

Kao što sam najavio :Zelena lista je bila prisutna na Europskom kongresu.Kako je bilo, vidi se na slikama.O tome što smo saznali i zaključili možda sutra ili preksutra..Ukratko, Zelena lista je kompaktibilna sa svim tezama oko financijske krize,energetike i klime o kojima je bilo riječ na kongresu.Sve što Hrvatska vlada radi je dijametralno suprotno onome što EU (pametniji dio) želi učiniti.

Ma momentalno me muči devastacija parka u savskoj/vukovarskoj i definitivno sam sjetan na provedeno vrijeme u Austriji-ovo danas je nemoguće doživjeti tamo.Još jučer je počela devastacija parka u Savskoj između škole i MUP.a.Danas me je nazvalo desetak građana a i neki kolege iz MUP-a da se uništava park.Isprva sam pomislio da će to biti cesta za novi špijunski centar koji tek trba izgraditi u (do sada) prostoru MUP.a koji je spadao (tj.još uvijek)
u zaštićenu kulturnu i parkovnu arhitekturu.Po novom prijedlogu izmjene GUP-a , koji bi trebala usvojiti skupština grada Zagreba, površina je to namjenjena mješovitoj izgradnji.No što se dešava?Firma predstavljena u kumu Milana Bandića je devastirala park ulazeći u njega cca. 5 metara.Sinoć su porušili barem tri stabla stara stotinjak godina a danas kad se pogleda (preko noći isčupani su i korijeni) ko da ih nikada nije ni bilo.Naručitelj radova je (po izjavi radnika) MUP.I kako reagirati? Ja radim u MUP-u(Vukovarska -Savska) ko zadnji drek, ali ko za inat ,nisam bio na lokaciji zbog fizikalne terapije ....U suradnji sa građanima zvali smo policiju i građevinsku inspekciju.Pošto izvođači (kumovi) pri dolasku policije nisu imali za predočiti valjane dokumente zaustavili su svoju rabotu na 15.ak minuta...U ovdom trenutku želim napomenuti da nikakava tabla o radovima nije postavljena. Par ili više minuta docnije pojavila se građevinska inspekcija u vidu jedne gospođe.I kako priča ide dalje?
Gospođa je obavila nadzor i u jednom trenutku se pojavio markantni lik (gazda?) i njih dvoje su popričali (nemamo građevinsku dozvolu-navodno je prisluškivao jedan od stanara okolnih zgrada) .A ono,nemreš vjerovat, je da su inspektorica i lik otišli u MUP,Karamarku možda?
Ja ko seljo-beljo dočekah ih u Savskoj......Lik pobježe a inspektoricu sam ulovio.Pitam ju: dali igrači imaju građevnu?A ona kaže imaju.Pitam ja:Kako imaju ako je ovo Z-1 i zaštićeno podrućje parkovne arhitekture? Dama kaže pitaj Zagreg...Daklem, dragi moj, pravne institucije nerade.Građevinsku dozvolu nemoguće je ishoditi za ovoj zahvat jer GUP to nemože do promjene progutati(predložena je prenamjena sa Z1 u M2) koja će se eventualno desiti usvajannjem na gradskoj skupštini.

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.11.2008., četvrtak

Biko je ,jest i bit će.

Da zatvorimo tjedan događanjima...

05.12.2008g. Dešavat će se okupljanje građana diljem lijepe naše po glavnim trgovima gradova.
Naslov je izuzetan: STEGNITE VI SVOJ REMEN BANDO LOPOVSKA !!! Otvorena je i facebook grupa na adresi :http://www.facebook.com/group.php?gid=48786829344 Pratite pomno i pripremajte se.

03.12.2008g. Zelena lista u Europskom domu organizira tribinu o energetskoj strategiji.Finale je to akcija koje smo poduzimali kako bi Hrvatska išla u pravu energetsku slobodu i prosperitet.Naravno zaključci će biti predani vladarima...

29.11. 2008g. Zelena lista u Varaždinu nastavlja kampanju o Energetskoj strategiji.

27.11.2008g. Zelena lista dolazi u Vladu RH i uručuje peticiju protiv izgradnje nuklearki u hrvatskoj te predaje tristotinjak pisama građana vladi povodom energetske strategije.Tiskovna će se održati nakon toga pa će biti veselo.

22.11.2008 g. Trešnjevački plac od 09-12h. nastavak kampanje o Energetskoj strategiji Zelena lista na štandu.
Građani koji svrate saznat će zašto prijedlog strategije nemaveze sa pameću.

21.11-2008g u 12 sati je tiskovna konferencija Zelene liste o čudnim spletkama u Zagrebu.Nastupat će viječnici Grnjeg grada- Medveščak ; Vlasta Toth, Lidija Gadešćak i Siniša Dvornik.O kojim spletkama je riječ? Više u priopčenju sutra.

Sada odlazim u Austriju na kongres Europčana zelene orijentacije na kojima će u četiri dana biti svkojakih tema.Domaćini su naša draga zelena stranka iz Austrije.O kongresu kad se vratim..

17.11.2008 sa premijerom se sprda civilizirani svijet kojem on teži uspoređujući ga sa zelenom spodobom koja je ukrala božić.Evo pokoje slike


15.11.2008 g. održan je marš solidarnosti: Drugačiji je Zagreb moguć....Kako je bilo? Slike govore sve.
No, ja ću zapamtiti ovaj događaj po tome što sam prespavao u uredu Zelene liste kako bi isprintao desetke tisuća letaka koji su se djelili tijekom tjedna prije samog marša.


14.11.2008 g. osnovana je podružnica Zelene liste za Pešćenicu žitnjak i Trnje.Dokaz je to polakog ali sigurnog širenja stranke.I dok se ostale stranke urušavaju i nestaju iz Zagreba mi eto još uvijek guramo.

- 06:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

15.11.2008., subota

Kako šparati a imati novac

0 kuna
Za sve strane prihvatljiv prijedlog razrješenja neugodne situacije u kojoj su se našli socijalni partneri – tiskanje novčanice od nula kuna, kojom bi se popunili prazni službenički novčanici.
Šuška kao prava, a ne opterećuje državni proračun!



- 07:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.11.2008., četvrtak

O Sanaderu i Milanu na blogu sam pisao na novu 2008

Evo kako sam pisao poslije izbora a sudbina nas stiže.Likovi koji prave magarce od birača već dva desetljeća svojim neznanjem i hlapljivošću upravo zadaju posljednje udarce nekad Lijepoj našoj.
Za razliku od pustih laži i jamstvenih kartica moje riječi se na žalost ostvaruju.
I sada Sanader kaže da moramo veslati zajedno (agdje je peta brzina?).On prima svaki mjesec moju godišnju plaću i ima 15-ak tisuća kuna više no što je potrebno za mjesečnu potrošačku košaru a meni fali 4 tisuće da bi imao dosta.Sve ostalo je OK.Dakle premijeru trebam automobil sa vozačem za četvrtak ujutro oko 8 h da me prebaci do autobusnog kolodvora pošaljitemi i kreditnu karticu za reprezentaciju jer idem na Europski kongres u Austriju gdje predvodim delegaciju iz Hrvatske (Zelene liste naravno, no drugi nisu pozvani).
Vračam se u nedjelju naveće pa neka me neko dočeka a ako se kongres oduži molio bi da po mene dođe zrakoplov vlade jer u ponedeljak moram na šljaku u ministarstvo ranom zorom oko 6 a to je onoliko posto za. koliko neću dobiti povišicu.
Čini mi se kako ću se brzo priviknuti da veslamo zajedno.
p.s.javite mi kada mislite koristiti auto jer susijed Pero bi ovaj vikend išao na plac a susjeda Andreja na groblje poginulom suprugu Hrvatskom branitelju.

11. mjesec 2007 g
Hvala svima koji su dali glas Zelenoj Listi jer to doista nije propali glas kako melje onaj smotani Bago....Mi doista idemo naprijed na dobrobit sviju nas pa čak i birača jahača apokalipse.
Na nama je da pokušamo spasiti što se spasiti dade Ove četiri godine će doista biti teške.Čeka nas energetski krah,klimatske promjene,vanjski i unutarnji dug,devastiranje prostora i okoliša, rasprodaja prirodnih bogatstava totalno uništenje gospodarstva pretjeranim uvozom ulazak u NATO i Američki rat za naftu i tako dalje i dalje i dalje . Zaokreta prema održivom razvoju i razumnoj politici nažalost u Hrvatskom saboru neće biti ali koji sto metara dalje (pristup Markovom Trgu je zabranjen nezadovoljnim građanima) sigurno će ojačati .
Stoga još jednom veliko HVALA svima koji su mislili svojom glavom i nisu bacili glas u smeče!!!
thumbupthumbupthumbupthumbupthumbupthumbupthumbup

31.12.2007g.
Sve najbolje u 2008 !!!!

Svima pa i onima koji su svojim pametnim glasom na izborima zamračili 2008 želim sve najbolje povodom Novogodišnjih blagdana partymahkissnjamithumbup


No nisam usamljen u svojim željama poruke nam šalju i izabrane političke elite....
Krenulo je sa Božićnim pokoljem divljih svinja kako bi HDZ pokazao što čeka one koji ne potpišu novom mandataru podršku a da ih u tome nikakav zakon ni sud čak ni međunarodni neće sprijećiti.
A dalje ?

Večernji kaže i ne laže:

28.12.2007 21:35

PLAĆA ZA REŽIJE Od 1. siječnja val poskupljenja
Zagreb i 50 posto skuplji od drugih
Autor Romana Kovačević Barišić

Baš kao i u ovu godinu, Zagrepčani i u novu 2008. ulaze na valu velikih poskupljenja od kojih će glavobolju liječiti dulje od one nakon silvestarske noći.

Voda skuplja zbog cijevi
Hrana je već poskupjela, poskupjet će još, gorivo također, a očekuju se i više cijene plina i struje. No već sada je sigurno da je Zagreb uvjerljivo najskuplje mjesto za život u Hrvatskoj.

Cijenu komunalne naknade gradska je vlast 50 posto skupljom od 1. siječnja 2008. godine najavila još prije tri tjedna, da bi odmah nakon Božića drastično podigla i cijene drugih komunalija. Voda će biti skuplja 50 posto pa će cijenom od 11,85 kuna po kubiku uvelike nadmašivati cijenu vode u ostalim gradovima Hrvatske.

Jednako tako najskuplja je vožnja javnim gradskim prijevozom, jer od 1. siječnja karta će stajati deset kuna, dvije kune, odnosno 37 i pol posto skuplje nego sada. Poskupljuje i odvoz smeća 17,9 posto, pa se i tom korekcijom Zagreb svrstava u vrh po skupoći hrvatskih gradova. Zanimljivo je da razlog poskupljenju vode po tko zna koji put obrazlažu dotrajalošću gradske vodovodne cijevi.

Sada je taj razlog naveo Milan Bandić, a navodili su ga i njegovi prethodnici, ali premda se cijene vode mijenjaju, ne mijenja se postotak gubitka pitke vode zbog dotrajalosti cijevi uvijek je trideset posto.

Najcrnja su poskupljenja Zagrepčane pogodila od ujedinjenja svih gradskih poduzeća u jedinstveni Holding, a baš je on imao zadaću srezati troškove.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske najavio je da će učinkovitost Holdinga analizirati stručnjaci Ekonomskog instituta. Nezavisni hrvatski sindikati oštro prosvjeduju zbog poskupljenja.

Žalosni ostaci
- Hoće li gradske vlasti zbog vraćanja starih dugova i novih zaduženja kod EBRD-a prihvatiti njegov zahtjev da se cijena vode u sljedećih pet godina svake godine povećava 20 posto kako bi narasla na 24,7 kuna? pita se Krešimir Sever, predsjednik NHS-a, ističući da nitko nema pravo cijenu pitke vode podizati da ona postane teško dostupna ili čak nedostupna.

Poskupljenje gradskog prijevoza ne može se obrazložiti time da samo 30 posto putnika prijevoz plaća, jer ne može se cjelokupni gradski prijevoz "iskrcati" na jednu trećinu putnika, upozoravaju iz NHS-a. Oštro prosvjedujemo protiv svih novih poskupljenja. Ona će teško pogoditi i ove žalosne ostatke nekadašnjeg srednjeg sloja, a kamoli sirotinju. Zašto šute ostali sindikati, ali i poslodavci? Koliko još građanima treba da kažu dosta?

headbangheadbangheadbangludludpuknucupuknucupuknucu

Eto tako biraju Hrvatce i Rvati. HDZ i Ivo Sanader sa programom rasprodajmo Hrvatsku pa krenimo u EU gladni, preživjet će onaj koji s nama jami već su nagrađeni s novim mandatom sad samo treba nagraditi 2009 Milana Bandića sa novim mandatom u Zagrebu jer i SDP mora dobiti pola pljena (što Zagreb jest)....
Stoga još jednom svima sretna 2008 jer će nam svima sreća i tekako trebati !!!!!!!




- 19:43 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Drugačiji je Zagreb moguć

Mara solidarnosti

- 19:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

12.11.2008., srijeda

Nuklearka i otpad....

Kako to rade naše kolege u Njemačkoj, Zelena lista je pridruženi član EGP-a (Europska zelena stranka) ,tj, Bündnis90/Die Grünen - Germany. Mlad dama koja govori je član FYEG-a (Federacije mladih Europskih zelenih-mlado krilo EGP-a) u čije članstvo ulaze i Mladi Zelene liste.
Stotine tona nuklearnog otpada koje treba zbrinuti naravno nisu u kalkulaciji naše vrle "struke" koja se eto odlučila da je za Hrvatsku nuklearka najbolje riješenje a struja iz nje najjeftinija.Naravno, ista ekipa prešučuje da su cijene urana porasle za TRIDESET PUTA u zadnje četiri godine a kilogram sada košta oko 350 € i raste.Kako nam za pogon nuklearke netreba kilogram urana već stotine kila ono što nam Damir Polančec prezentira je malo zalutalo sedamdesete godine prošlog stoljeća.
Ali ono najveselije je : Tko će (ako se Hrvatska odluči) biti vlasnik (investitor) tog suludog projekta i inkasirati keš od prodaje struje.Upravo u tome se nalazi razlika između energetske strategije Zelene liste i ostalih.Sve političke elite (HDZ/SDP i ostali njihovi satelit) žele držati energiju u svojim rukama i njome manipulirati građanima (bu pskupilo, nemože 30% bit će 10%,proizvođaći traže mi nećemo dati,i.t.d.) a sa druge strane obnovljivi izvori energije
donose potpuno drugačiju igru.Igračima se ne sviđa situacija u kojoj svaki krov koji gleda prema suncu može donijeti energetsku samostalnost svojim vlasnicima a mogli bi ostvariti i profit od prodaje viškova.Sukob je to kapitala i interesa građana.Na čijoj je strani demokratski izabrana vlast saznat ćemo nakon završetka javne rasprave o energetskoj strategiji RH.


- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.11.2008., utorak

Energetska strategija

Ma, kao što smo očekivali....Ili - ili: varijanta prošlih vremena i carstva fosilnih goriva....
Pristojni video zapis gdje Zelena lista nije ni prismrdila



- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.11.2008., ponedjeljak

Danas predstavljanje energetske strategije

Predstavljanje Strategije energetskog razvitka RH održat će se danas u 11 h, u Kristalnoj dvorani Hotela Westin.Predstavu će predvoditi ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec i tako započinje javna rasprava koju je Zelena lista započela prekjuče...
Kako bi im podario malo mudrosti evo videa iz Vatikana, gdje se postavljaju solari.Moj dragi prijatelj Zoran Oštrić,glavni tajnik Zelene liste, je ovo objavio prije neki dan a možda Zeleni Papa i pridonese koju javnoj raspravi o ovom važnom dokumentu.


- 06:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.11.2008., nedjelja

Zelena lista krenula sa javnom raspravom o energetskoj strategiji

Jučer je na Cvijenom Trg-u počela je kampanja Zelene liste povodom javne rasprave o energetskoj strategiji RH koju će službeno započeti Damir Polančec sutra 10.11-og u 11h majstralnom prezentacijom zastarijelih vizija Hrvatske vlade koja se bazira na uvozu energenata (ugljena& urana), zagađenju okoliša i trovanju zraka.Naravno ideja je da razni IGH-ai (Radići) bespravni kamenolomi i kamionđije desetak godina betoniraju i inkasiraju milijarde kako bi nas to dovelo do još većih cijena energije.Vjerojatno se u to uklapa i strategija guljenja kože u zdravstvu jer oboljelih od karcinoma ovakvom strategijom bit će puno više.
Uklapa se u to i antikorupcijska kampanja i borba protiv mafije pošto se zna da ono što su nam opljačkali 90-ih uz blagoslov vlast upravo pere kroz betoniranje.....
Strategija Za se i podase za kapital umjesto građane i obnovljive izvore energije koji su, gle čuda besplatni,dodatno če gurnuti zemlju u dužničko ropstvo i bjedu.
Ali da ne prosipam žuć na tu strahotu video isjećci su ono što treba pogledati jer u sebi sadrže istinu...
A sada pokoja slikica sa Cvijetnog...pa onda pismo koje građani šalju premijeru a za kraj video uradak Javnog hr. sa Vlastom Toth, supredsjednicom Zelene liste u glavnoj ulozi.



Poštovani gospodine Sanader,

Molim Vas, kad rješavate problem dobivanja električne energije mislite na očuvanje Hrvatske.
„Strategija energetskog razvitka Hrvatske“ koja je na javnoj raspravi ovih dana, zgrozila je sve. Od stručnjaka do običnih malih ljudi.
I mene osobno jako je zabrinulo što će biti s našom Hrvatskom jer se Strategijom predviđaju nove elektrane na ugljen ili atomske centrale.

Želim da moji unuci i djeca njihove djece uživaju u ljepotama prirode, zdravoj hrani, čistom zraku i pitkoj vodi što su bogatstva mnogo veća i od nafte i od zlata.

Zato Gospodine premijeru, iskoristite blagodati sunčanog i vodenog raja u kojem živimo. Okrenimo se i mi obnovljivim i besplatnim izvorima energije – suncu, vjetru, geotermalnim izvorima, bio-plinu iz otpada (kogeneraciji).

Rečenicu koja mi godinama grije srce sada želim podijeliti s Vama:
„Najbogatija zemlja na svijetu zove se Hrvatska, tamo ulice peru pitkom vodom, tamo je raj, njeni je stanovnici od milja zovu „lijepa naša“.


Zagreb, 08.11.2008
ludheadbangburninmadbangnamcorlazepuknucunut




- 09:32 - Komentari (2) - Isprintaj - #

07.11.2008., petak

Energetstka strategija-zašto dati glas Zelenoj listi

Prije nekoliko minuta sam objavio poziv medijima oko početka kampanje ZL o energetskoj strategiji RH a sad evo video zapisa koji nas vraća skoro tri godine unazad.Radi se o prosvijedu u Sisku protiv INE uzdanika vlade u energetskoj strategiji.Kako Ina uz blagoslov vlade truje i ubija građane Siska (8 od 20 oboljelih od raka dolazi iz Siska) za predpostaviti je da termoelektrane na ugljen koje su predviđene donesu istu "dobrbit" u svome okruženju...Zelena lista je tada nosila ime Zeleni za Zagreb čija se lokal patriotska zelena ideja raširila diljem Hrvatske.
Likovi koji nastupaju su poznati a moja malenkost je eto prosvijednik.



Za kraj evo i zadnjeg dijela (petog) OTV-eove Svakodnevnice koji se mora pogledati...Sunce će nas grijati i u 22 stoljeću.


- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Počinje kampanja Zelene liste o energetskoj strategiji


Zagreb,07 . studenog 2008.

POZIV NA TISKOVNU KONFERENCIJU

Stranka Zelena lista, pridružena članica Europske zelene stranke, poziva vas na tiskovnu konferenciju koja će se održati:
u subotu, 08. studenog u 11:00 h.
na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) kod štanda Zelene liste.
Tiskovna konferencija se održava povodom početka javne rasprave o strategiji energetskog razvitka Republike Hrvatske tjekom koje će Zelena lista provoditi svoju kampanju: „Energetska strategija – Sunce će nas grijati i u 22 stoljeću!“
Sama kampanja se nastavlja na prethodnu antinuklearnu kampanju „Sunce je najbolji reaktor“ tjekom koje je više od 10000 građana potpisalo peticiju protiv izgradnje nuklearnih elektrana u Hrvatskoj i provodit će se do 10.12. 2008 g. tj.do završetka javne rasprave o strategiji energetskog razvitka RH u cijeloj Hrvatskoj.

Ovom kampanjom Zelena lista želi potaknuti građane da se uključe u javnu raspravu te podrže naše prijedloge da se Hrvatska energetska strategija mora okrenuti obnovljivim izvorima energije a ne nuklearkama i termoelektranama na ugljen, koje ne donose energetsku samostalnost (mi nemamo ugljen ni uran),već zahtjeva uvoz energenata za njihov rad.Naravno, utjecaj na okoliš i zdravlje ljudi je poguban.

Zanimljiv dio kampanje bit će akcija: „Napišite pismo vladi a mi ćemo ga poslati umjesto vas“ kojom pružamo priliku građanima da osobno napišu pismo premijeru na našim štandovima a dalje će Zelena lista preuzeti obavezu da ih pošalje.

O svemu tome opširnije će govoriti članovi Zelene liste na tiskovnoj konferenciji koju će predvoditi Vlasta Toth, supredsjenica ZL




- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.11.2008., četvrtak

Zašto glasati za Zelenu listu-191 dan do lokalnih izbora

Nakon što smo puno toga naučili od Milana, te smo spremni za snježne radosti u gradu, evo trečeg & četvrtog dijela OTV-eove Svakodnevnice o energetskoj strategiji.Nastupaju, naravno, članovi Zelene liste Tomislav Toth i Ljubomir Majdančić


- 06:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nema zime-Milan mi je ime od ralice nema bolje pile


- 06:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Studenti na ulici

Evo par slikica sa jučerašnjeg prosvijeda studenata preuzetih od večernjeg

- 06:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2008., srijeda

Final cut - zašto ne glasati za Milana

CVJETNI TRG Ciglu po ciglu nestaje nekad najbolje kino, a Zagrepčani se prisjećaju filmova, druženja i ljubavi uz koje su im godine prolazile baš na toj adresi
Zbogom kino Zagreb
Autor Martin Pulić, Marko Špoljar


U prašini što preostaje od Kina Zagreb tonu mnoge drage uspomene zagrebačkih mladosti. U uzbudljivu fantaziju zaigranih slika na platnu u zgradi na Cvjetnom trgu Zagrepčani su desetljećima rado uranjali.

Kao i svaka priča koja se odvrtjela na platnu kina Zagreb i prekinulo je svjetlo, a godinama se čuvala u sjećanju, istekla je i priča o tom najvrednijem biseru među kinima. Pomalo je tužna za one koji uz njega vežu poneku ulogu u svom životu.



- 06:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pobjednik

Barak pobjedio

- 06:20 - Komentari (1) - Isprintaj - #

04.11.2008., utorak

Zašto glasati Za Zelenu Listu-194 dana prije lokalnih izbora

Kao što se da primjetiti brojač broji sekunde do izbora pa sam odlučio u ovih 194 dana koji preostaju na blog metnuti petominutne
video zapise nastupa naših članova u protekle četiri godine iz kojih se da zaključiti zašto dati glas Zelenoj listi....
Današnji isječak je nastao nedavno, 29.10.2008-radi se o emisiji Svakodnevnica OTV-a.Nastupaju:Tomislav Toth i Ljubomir Majdančić.



Start je tak dobar da mrate pogledati i drugi dio, a treći slijedi uskoro.

- 05:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.11.2008., ponedjeljak

Pada kino Zagreb


Večerni list piše:

02. 11. 2008. | 23:34

CVJETNI PROLAZ Hoto grupa dobila dozvolu i za uklanjanje zgrade pokraj Tiskare
Horvatinčić već ruši kino Zagreb, SPC maše tužbom
Zgradi kina Zagreb dani su odbrojeni. Horvatinčić je dobio dozvolu za rušenje, zgrada je već načeta i samo je pitanje dana kada će od nje ostati prah.

Neće dinamitom...
Na Horvatinčićevu gradilištu radilo se i danas.

– Malim kamionima počeli smo odvoziti ostatke srušene zgrade tiskare. Pripremamo se i za rušenje kina. Već smo uklonili dio krovišta da vidimo što nas čeka. Sve ide prema planu. Danas nastavljamo s uklanjanjem kina – rekao je Božidar Blažević, nadzornik na gradilištu. Tvrdi da stanari nemaju razloga za strah.

– Nećemo na zgradu kina navaliti dinamitom. Rušit ćemo pažljivo. Uostalom, rušenje tiskare prošlo je bez ijednog incidenta – rekao je Blažević. S rušenjem kina ne može se pomiriti paroh Srpske pravoslavne crkve Milenko Popović.

– I dalje tvrdimo da je zgrada kina naša. Iako smo sve sudske procese u Hrvatskoj izgubili, nismo se predali. Vlasništvo nad zgradom dokazat ćemo na Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Nakon čega ćemo tražiti da se zgrada ponovno izgradi. Ciglu po ciglu – najavio je uskrsnuće kina paroh Popović.

Hoto grupa počela je s rušenjem kina u četvrtak. Istog su dana medijima poslali priopćenje i presliku dozvole za rušenje. Gradski ured za graditeljstvo zapravo je samo izmijenio ime na staroj dozvoli iz 2003. godine. Umjesto Kinematografa Zagreb, tadašnjeg vlasnika zgrade, dozvola je dodijeljena Hoto Grupi koja je zgradu kina Zagreb u međuvremenu kupila. SPC traži ponovni postupak, tvrdeći da se ne može samo tako promijeniti ime na dozvoli.

Iznuđeno rješenje
– Ovo je rješenje iznuđeno. Tražili su rupu u zakonu. Podnijet ćemo kaznenu prijavu protiv gospođe koja je izdala dozvolu zbog zloporabe položaja – kaže Popović. Dozvolu je 14. listopada izdao Gradski ured za graditeljstvo, a potpisala ju je Vera Siuc, načelnica za graditeljstvo u Središnjem uredu Grada Zagreba.

Tomislav Horvatinčić nije danas želio komentirati tvrdnje paroha Popovića, niti razgovarati o projektu Cvjetni prolaz. Očitao nam je bukvicu i rekao da nijedan poduzetnik nije bio toliko strpljiv kao on.

– Iako svaku dozvolu čekam godinama, nikad ništa nisam učinio prije ili mimo zakona. Čim napravim korak, pljušte tužbe sa svih strana, dolaze inspekcije... Ja sam izreketaren – rekao je Tomislav Horvatinčić.
Spreman i tijelom braniti kino
Sudeći prema najavama SPC-a, inspekcije će i dalje hodočastiti Cvjetnim trgom, ali i policija. – Čim primijetim da radnici ruše kino, pozvat ću policiju. Inspekciju sam već pozvao – rekao je paroh Popović. Kaže da je spreman pridružiti se građanima i tijelima braniti zgradu kina, ali neće učiniti prvi korak. Tko će? Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević tvrdi da oni ne spremaju akciju obrane kina. Tomašević kaže da, koliko mu je poznato, takvo što ne pripremaju niti drugi

Mnogi iz Zelene liste su prije više od mjesec dana prijavili svoja tijela za blokadu gradilišta Pravu na grad....

- 06:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

01.11.2008., subota

Dan mrtvih ili svi sveti

delegacija Zelene liste
Danas se sjećamo onih koji su nas napustili...Prisjećam se tako djeda,bake,tetke ,bratića,kumova,stričeva, i mnogih drugih s kojima sam proveo dio života.
Jutros sam zapalio svijeću i za prijatelje Boroju, Mancea i Lakija, divnih ljudi, koji su živote izgubili u domovinskom ratu.
Razmišljao sam i o Peki koordinatoru Zvona Zagore koji nas je nedavno napustio te o Mirjani Glavnik prvoj predsjednici Udruge oboljelih od karcinoma ....
Na vijestima javljaju ubijen je 16 godišnji Josip Klasnić, podlegao je od posljedica premlačivanja...Luka Ritz je nastradao u sličnim okolnostima a kako nebi bio zaboravljen 8.11. na Trgu bana J.Jelačića održava se prosvjedni koncert....


Koncert za Luku

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ANKETE





Treba li smijeniti Bandića ?
Da
Ne
  
Free polls from Pollhost.com



Koliko bi stranke trebale imati članova?
Potpuno je nebitno.
Minimalno 10.
Minimalno 100
Minimalno 300
Barem 1000
Najmanje 5000
10 000 i više
Jednog predsjednika i jednog tajnika
Ovisi dali je regionalna,lokalna ili nacionalna.
Nisu bitni članovi već program i načela
  
Free polls from Pollhost.com


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kako riješiti Sisak ?
Zatvoriti INA rafineriju
Razriješiti ministrricu Zaštite okoliša
Blokirati pristupe rafineriji do ugradnje filtera i uređaja za odsumporavanje
Svako onečišćenje naplatiti u korist građana sa milion kuna
Promjeniti vlast na izborima
Prestati koristiti fosilna goriva
Organizirati masovni prosvjed u Zagrebu sa zahtjevom za hitno riješenje
Poništiti privatzaciju zbog neispunjenja obveza
Prodati Rolex-e i kupiti filtere
Reinvestirati dobit u modernizaciju
Prekinuti proizvodnju na tri tjedna nakon svakog prekoračenja u kakvoči zraka
  
Free polls from Pollhost.com